TRANSPORT IN NOOD                  nieuwsbrief maart 2016

Dubbelbemand

Voorlopig advies van TLN omtrent de rijtijden in Europa voor een dubbele bemanning
 
TLN is met advies gekomen hoe je het beste om kan gaan met de rijtijden in geval van een dubbele bemanning. Hoewel zij aangegeven dat de Franse politie echt fout zit, geven zij het advies om je voorlopig te houden aan deze afwijkende “Franse visie”. Op deze manier kunnen de hoge boetes in Frankrijk voorlopig voorkomen worden.

TLN: "Ondanks de druk die nu op de Franse overheid wordt gezet, zal het wellicht een tijd kunnen duren voordat de handhaving zal wijzigen. Tot die tijd is de enige manier om boetes te voorkomen bij dubbel bemand rijden, zich te houden aan de Franse interpretatie." Het advies wat gegeven wordt, is 45 minuten rusten in een stilstaande auto na negen uur rijden. Vervolgens kan er weer negen uur gereden worden. Natuurlijk moeten de chauffeurs wel even stoppen om, zoals gewoonlijk, te wisselen na 4,5 uur rijden. Zie het bovenstaande schema.

Dit moet je doen in heel Europa, want Frankrijk heeft 28 dagen om terug te kijken. Chauffeurs zorg er voor dat je de landcodes invoert in de tachograaf want dat heeft betrekking op bezwaar.


*Onze excuses voor een tweede nieuwsbrief deze week. Wij denken dat bovenstaande informatie erg belangrijk is voor elke transporteur in Europa.
Zodoende hebben wij besloten dit te publiceren. Daarnaast zijn wij overgestapt op een nieuw "unsubscribe" systeem. Mocht uw nieuwsbrief-uitschrijving niet goed doorgekomen zijn, dan gaan wij ervan uit dat dit vanaf nu probleemloos zal verlopen. Nogmaals onze excuses voor het ongemak.