STUUR DOOR BEKIJK ALS WEBPAGINA  
  Boetes voor fraude met arbeids- en rusttijden vrachtverkeer fors omhoog
 
 
BOETES RUIM VERDUBBELD
Vanaf 31 mei gaanin Nederland de boetes voor fraude met de tachograaf in het vrachtverkeer fors omhoog. Door met de tachograaf te frauderen, wordt er gemanipuleerd met de arbeids- en rusttijden. Werkgevers die hun werknemers de arbeids- en rusttijden laten overtreden, kunnen rekenen op een boete van € 4400,-. Voorheen was de boete € 1300,- of € 2200,-. Voor de chauffeur die als werknemer werkt, is de boete verhoogd van € 550,- naar € 1500,-. De aanscherping van het sanctiebeleid moet bedrijven en chauffeurs stimuleren tot een betere en juiste registratie van de arbeids- en rusttijden.
Gebruik magneet aantoonbaar

Afgelopen jaar bleek uit de specifieke inspecties van de Inspectie Leefomgeving en Transport op manipulatie dat ongeveer 20 % van de bestuurders met de registratie van rij- en rusttijden knoeiden.

Transport in Nood betaald bijna dagelijks boetes in Nederland voor buitenlandse bedrijven of chauffeurs die gepakt zijn met een magneet. Vorig jaar berichtten wij al dat de Inspectie Leefomgeving en Transport apparatuur heeft waarmee het gebruik van een magneet altijd kan worden aangetoond, ook al wordt de magneet zelf niet gevonden.

 
 
buy her
 
 

Laat de boetes aan ons over en vraag daarom vandaag nog een offerte aan voor het lidmaatschap van Transport in Nood.
Wij komen graag vrijblijvend bij u langs voor een informatief gesprek.

Neem dus vandaag nog contact op met: Transport in Nood!

 
   
     
  view more offers  
     
 
 
 
 
 
  Uitschrijven | Over ons | CONTACT | VOLG  ONS via twitter facebook linkedin
 
Transport in Nood bv | Flevolaan 27-G 1382JX Weesp Nederland | Tel: +31 (0)85 0719 600 | info@transportinnood.nl